Vertrouwd betalen via

Aanbieding, deal, koopje of voordeeltje.
Hoe je het ook noemt, Kortingisleuk.
Set van 6 winterharde, kleurrijke Japanse Esdoorns

Set van 6 winterharde, kleurrijke Japanse Esdoorns

€ 39.95 (€ waarde)

Set van 6 winterharde, kleurrijke Japanse Esdoorns

Van
€ 79,95
Voor
€ 39,95
€ 39,95
Gratis thuisbezorgd

De meest verkochte boom ooit. Wie heeft hem nou niet? Nu in een set van 6 zodat je meteen klaar bent! Met 50% korting en GRATIS THUISBEZORGD!

De meest verkochte boom ooit. Wie heeft hem nou niet? Nu in een set van 6 zodat je meteen klaar bent! Met 50% korting en GRATIS THUISBEZORGD!

  • Altijd de scherpste korting Altijd de scherpste korting
  • Vertrouwd betalen met iDeal Vertrouwd betalen met iDeal
  • Retourneren binnen 14 dagen Retourneren binnen 14 dagen
Schrijf een review over de Set van 6 winterharde, kleurrijke Japanse Esdoorns

Je voornaam wordt getoond bij je review

Hoe beoordeel jij deze actie?

OMSCHRIJVING

Herkomst & product informatie 

Breng je tuin, terras of balkon in een Oosterse sfeer met deze prachtig gekleurde Japanse Esdoorns. Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn echte eye-catchers. Elke boom heeft zijn eigen prachtige kleuren en bladeren. 

In deze set bevinden zich 6 verschillende soorten Japanse Esdoorns die uw tuin vele afwisseling zullen geven. De planten zijn winterhard en kunnen daarom zo de tuin in. Plant ze in de volle grond of in potten, apart van elkaar of als groep. 

De Japanse Esdoorns groeien uit tot verschillende hoogtes en kunnen daarom perfect bij elkaar staan. Ze kunnen ook gesnoeid worden tot prachtige bonsai-bomen!

In de set van bevinden zich de volgende 6 verschillende soorten:

  • Acer palmatum Atropurpureum
  • Acer palmatum Butterfly
  • Acer palmatum Going Green
  • Acer palmatum Orange Dream
  • Acer palmatum Beni-Shichi-Henge
  • Acer palmatum Seiryu

“Atropurpureum”

De Japanse esdoorn Acer palmatum 'Atropurpureum' is een roodbladige esdoorn die in de herfst prachtig kleurt. Hij wordt ongeveer 1,5 m hoog en 1 m breed, maar is zeer goed in vorm te snoeien. 

De bladeren zijn handvormig (palmatum verwijst naar de handpalm en niet naar een palmboom) en daardoor speelser. Acer palmatum 'Atropurpureum' heeft een schitterende herfstverkleuring. 

Een extra reden om Acer palmatum 'Atropurpureum' in de tuin te planten! Deze soort is zeer winterhard

‘Butterfly’

Acer palmatum ‘Butterfly’, is een vrij nieuw Esdoorn soort. Deze kleine bontbladige Japanse esdoorn krijgt witbonte bladeren met mooie roze bladrand. Het is een kleinblijvende Esdoorn.  In de herfst kleurt de roze bladrand van het bonte blad tot scharlaken rood. 

De Acer palmatum Butterfly houdt van een plek in half schaduw. Voorkom dat de boom tijdens het heetst van de dag in de zon staat. 

De uiteindelijke hoogte van deze Acer is 150cm en wordt ongeveer 100cm breed. Deze soort is zeer winterhard

 

“Going Green”

Acer palmatum 'Going Green' is een rechtop groeiende struik met gelobde lime- tot frisgroene bladeren. Het blad krijgt een warm gele tot oranje herfstkleur. De struik is ook in de winter erg attractief door zijn kale groene takken en twijgen. 

Deze Japanse Esdoorn houdt van een plek in half schaduw. De uiteindelijke hoogte van deze Acer is 150cm en wordt ongeveer 100cm breed.
Deze soort is zeer winterhard

 

“Orange Dream”

Acer palmatum 'Orange Dream' is een hoge Japanse Esdoorn met geel/oranje blad. Deze Japanse Esdoorn is opmerkelijk omdat hij meer opgaand groeit dan de meeste andere Japanse esdoorns. Hij kan een hoogte van 8 meter bereiken maar je kunt hem makkelijk snoeien. Indien de plant voldoende licht krijgt blijft hij ook onderin mooi in het blad. 

Het blad loopt in het voorjaar uit met een oranje-gele kleur, in de zomer is het blad geelgroen, gevolgd door een mooie gele herfstkleur. Deze soort is zeer winterhard.

 

“Beni-Shichi-Henge”

Het opvallendste kenmerk van de Acer palmatum 'Beni-shichi-henge' is het witroze tot roze bladrandje (groen blad). 
Acer palmatum 'Beni-shichi-henge' wordt uiteindelijk 200-250 cm. De onopvallende bloemen van Acer palmatum 'Beni-shichi-henge' zijn hangende, gesteelde, paarsrode tuilen, die in de maand april verschijnen. De vruchten van Acer palmatum 'Beni-shichi-henge' worden 'gevleugelde noten' genoemd. 
Acer palmatum 'Beni-shichi-henge' staat graag op een beschutte zonnige tot halfbeschaduwde plek in de border. Op een zonnige plek is een vochthoudende maar waterdoorlatende bodem aan te raden. Deze soort is zeer winterhard.

“Seiryu”

Acer palmatum Seiryu is een sterke en zeer winterharde Japanse esdoorn. 
Op jonge leeftijd heeft hij een vaas-achtige vorm, maar hij wordt steeds breder en ronder op latere leeftijd.
In de lente krijgt de kleine boom groene bladeren met een licht rode of roze tint. 
De randen worden groen in de zomer en veranderen in goudachtig oranje met een rode tint in de herfst. Deze soort is zeer winterhard.

Verzorging

Japanse Esdoorns kunnen het beste vanaf maart tot begin oktober geplant worden. In deze periode is de grond warm en kunnen de planten goed wortel schieten. 

In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn sterke planten maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. 

Zet de Acer daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel direct zonlicht. 

Door teveel direct zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden en kan het blad verbranden.  

Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat wil zeggen dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer winterhard en zal vanaf maart weer uitlopen met prachtig nieuw blad.

Planthoogte: De planten wordt geleverd met een hoogte van circa 30-40 cm (gemeten met pot).

Actievoorwaarden

Levering binnen 7 werkdagen
Gratis thuisbezorgd
Het is niet mogelijk om dit product te retourneren
Deze actie loopt zolang de voorraad strekt, OP=OP
Geen zending mogelijk op de waddeneilanden